Lue Raamattu vuodessa Blogin tarkoitus:Lukea Raamattu vanhan käännöksen mukaan läpi NOIN vuodessa yhdessä kiinnostuneiden kanssa ja antaa, mikäli mahdollista, kunakin päivänä omakohtaisia ajatuksia lukemastani. Käytän Bible Explorer 4:n päivittäistä raamatunlukujärjestystä loppiaisesta alkaen.

Blogin tarkoitus

Blogin tarkoitus

Koska en ole lukenut viime vuosina kovinkaan paljon Vanhaa Testamenttia, päätin loppiaisena lukea tämän armon vuoden 2010 aikana läpi koko Raamatun noudattaen Bible Explorer 4:n päivittäistä lukuohjelmaa. Samalla ajattelin ruveta pitämään tätä blogia, jotta pysyisin paremmin tavoitteessani samalla toivoen, että se saisi muitakin innostumaan omakohtaiseen raamatunlukuun ja kasvamaan sitä kautta enemmän henkilökohtaisessa uskossaan. Korostan, että olen Raamatun suhteen täysin koulujakäymätön, joten blogi ei tule olemaan mikään teologinen esitys, vaan lähinnä lukemani minussa herättämien ajatusten ylöskirjaamista. Käytän pääasiassa vuoden 1933/38 käännöstä, koska olen sen kautta uudestisyntynyt. 1992 käännöstä käytän silloin kun se korjaa em. käännöksen pieniä virheitä tai sanoo asian oikeammin.

Miksi sitten on tärkeää lukea Raamattua? Tähän Jeesus antoi mielestäni hyvän vastauksen:

”Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä (juutalaisilla) on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta; ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että saisitte elämän.” Joh. 5:39-40.

Ts. tässä Jeesus sanoo juutalaisten tutkineen omia kirjoituksiaan löytääkseen sieltä iankaikkisen elämän ja että ne todistavat Hänestä. Hän siten sanoi tässä heille epäsuorasti olevansa se elämä, jota he etsivät ja että he saisivat tämän elämän tulemalla Hänen luokseen.
Johanneksen evankeliumi on kirjoitettu sitä varten, että löytäisimme sen avulla elämän Jeesuksen Kristuksen Nimessä, Joh. 20:31. Apostoli Pietari sanoi, että Herralla Jeesuksella on iankaikkisen elämän sanat, Joh. 6:68. Sanan tutkimisen ja kuulemisen päätarkoitus on siten löytää iankaikkinen elämä eli Jeesus Kristus. Tästä todistaa Apostoli Johannes seuraavasti:

”Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä.” 1Joh. 5:20.

Olet löytänyt ja saanut iankaikkisen elämän silloin, kun tulit uskoon joko puhutun tai kirjoitetun Sanan kautta. Sen jälkeen sinun tulisi jatkaa kirjoitusten tutkimista ja Sanan kuuntelemista, jotta seuraavat tosiasiat sulautuisivat Sinuun uskossa:

Jumala = Isäsi, Kaiken Elämän Lähde, Rakkaus
Jeesus Kristus = Jumalan Poika, Totinen Jumala ja Iankaikkinen Elämä, Sinun Veljesi
Pyhä Henki = Puolustajasi, Lohduttajasi, Neuvonantajasi, Sinussa Pysyvä
Sinä = Jumalan Lapsi, Hänen Kaltaisensa ja Hänen Kuvansa, Jeesuksen Kristuksen Veli ja Hänen Ruumiinsa osa

Parhaiten nämä totuudet löytyvät Johanneksen evankeliumista ja kirjeistä. Kannattaa siis lukea Raamattua päästääkseen sisälle iankaikkiseen elämään eli Kristukseen ja tietääkseen sen, mitä Jumalan lapsena oleminen tarjoaa ja velvoittaa. Lukemisen lisäksi on hyvä rukoilla, että Isä antaisi viisauden ja ilmestyksen Hengen Hänen tuntemisessaan ja (Ef. 1:17-23) ja antaisi sisällisen ihmisemme vahvistua voimassa Henkensä kautta jne (Ef. 3:14-21).

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

Toimituksen poiminnat